Benvolguts/des companys/es,

Ens adrecem a vosaltres per animar-vos a participar, un any més, a la XVIII Setmana Sense Fum que tindrà lloc del 25 al 31 de maig d’enguany.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). Amb l’objectiu d’involucrar diversos àmbits en una iniciativa comuna i unificar un mateix missatge, aquest any ens hem implicat en l’organització tots els que ja estàvem d’una manera o una altra manera relacionats amb aquesta campanya: la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables; els Col•legis de Catalunya de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de pedagogs, d’odontòlegs i de psicòlegs; les Societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d'infermeria familiar i comunitària i de Salut Laboral; la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions; l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials; l’Associació Espanyola Contra el Càncer i el Futbol Club Barcelona.

L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i el lema per aquest any 2017 és: Menys fumar i més caminar

Amb la intenció d’aconseguir la major difusió d’aquesta XVIII Setmana Sense Fum s’han editat alguns materials: pòster específic de la #ssfcat17, propostes d’activitats, guies d’ajuda per deixar de fumar, recepta de consell i punts de llibre. Tots aquests materials i més informació es podrà descarregar per tal de fer la màxima difusió a través de les xarxes socials.

Us encoratgem que, des de l’1 d’abril fins al 8 de maig, feu difusió en el vostre àmbit de l’Enquesta que trobareu en aquest mateix web. Amb aquesta enquesta pretenem conèixer el consum i l‘opinió de la població en general en temes d’actualitat sobre tabaquisme. Amb la informació recollida es realitzarà un informe que es farà públic, com en d’altres anys, en una nota de premsa abans de començar la Setmana Sense Fum. En el cas de professionals sanitaris, igual que en els anys anteriors, us demanem la vostra col·laboració per recollir el màxim nombre d’enquestes de pacients i acompanyants majors de 18 anys. Podeu donar l’enllaç per tal que entrin i emplenin l’enquesta o bé imprimir-la en paper, que l’emplenin mentre esperen i les passeu a l’ordinador posteriorment.

En finalitzar la Setmana Sense Fum i abans del 30 de juny, us demanarem que empleneu el formulari de recollida de les activitats que heu portat a terme, per poder analitzar l’impacte i fer-ne el seguiment.

Us agraïm la vostra col·laboració i us animem a participar i a donar la màxima difusió en el vostre àmbit al llarg de tot el mes de maig, especialment, durant la Setmana de referència (del 25 al 31 de maig 2017).

Us saludem cordialment,

Barcelona, 31 de març de 2017